22 mai 2014

Eleganţa în zilele noastre

Auzim des în jurul nostru cuvântul "elegant", dar oare ce înseamnă el, cu adevărat?! De la o generaţie la alta, ce sensuri noi capată?!

Am crescut într-o familie în care auzeam zilnic noţiunea de eleganţă. Mama îmi spunea mereu să fiu atentă la vestimentaţia mea, la comportamentul şi aspectul meu, chiar şi atunci când sunt singură, pentru că asta înseamnă eleganţa adevărată.

Privind în urmă, îmi dau seama că avea mare dreptate. Desigur, hainele şi accesoriile te fac mai prezentabil, dar nu sunt de ajuns ca să te transforme într-o persoană elegantă.
Referindu-se strict la vestimentaţie, regulile rafinamentului cred că nu s-au schimbat odată cu trecerea anilor. Un pantof cu toc inalt, un sacou cambrat, pantaloni la dungă, o rochie feminină sau o bluză diafană, hainele şi accesoriile de calitate, croite impecabil, din materiale ce îmbracă trupul frumos, toate acestea au fost şi rămân mărci ale eleganţei!

Privind dincolo de veşminte, eleganţa desăvârşită presupune şi inteligenţă, generozitate, altruism, încredere în sine, carismă, respect pentru propria persoană şi pentru cei din jur, o conduită morală excepţională. Aşadar, eleganţa este un melanj între exteriorul şi interiorul nostru, între felul cum ne prezentăm în faţa celorlalţi şi personalitatea nostră.

Consider că nu ne naştem cu această calitate, ci o dobândim pe parcurs, pentru că eleganţa se învaţă zi de zi.
Şi, tot legat de acest aspect, sunt de părere că parfumul poate face minuni şi ne poate îmbrăca într-o aură impecabilă!
Există arome care ne fascinează şi ne atrag ca un magnet, arome ce fac persoana purtătoare to #BeUnforgettable .
O astfel de aromă este şi noul parfum Armani Code Ice, care te seduce încă de la primele note, făcându-te să-ţi pierzi raţiunea şi să-ţi doreşti să respiri doar acest miros perfect!
Rar, foarte rar mă îndrăgostesc nebuneşte de un parfum bărbătesc, dar acesta are un magnetism pronunţat şi mă face să mă gândesc la cum ar arăta EL, când s-ar lăsa îmbrăcat doar de Armani Code Ice. Hmmm, ce gânduri necurate mi se învălmăşesc în minte! :)

Creat pentru bărbatul elegant, şarmant, seducător în fiecare moment al zilei, Armani Code Ice este o versiune casual chic a predecesorului său - Armani Code - mai senzuală şi mai explozivă.

Aromele de lămâie, salvie, menta şi boabe de tonka fuzionează perfect şi dau naştere unui parfum unic. Un parfum puternic, dar totuşi proaspăt, care umple aerul cu erotism şi rafinament şi care transformă bărbatul ce-l poartă într-un seducător atemporal!

Dacă nu mă credeţi pe cuvânt, atunci mergeţi în parfumeriile Douglas şi lăsaţi-vă ispitite de acest parfum! Sau, mai bine, puneti-vă partenerii să-l încerce, apoi adulmecaţi aroma pielii lor! Vă garantez că veţi fi cucerite!

Legat de eleganţă, voi ce credeţi că desemnează acest cuvânt? Ce înseamnă să fii elegant în zilele noastre?

10 comentarii:

  1. Eleganta,dupa mine inseamna bun simt,bun gust,simt si respect! A fi un domn/doamna indiferent unde si cu cine esti!
    Din pacate sunt destule persoane in ziua de astazi care nu stiu ce inseamna eneganta,din toate punctele de vedere,iar aici se incadreaza o gramada de pustani care se cred cool daca vorbesc vulgar,isi dau cu gel freza prost sculptata,isi pun centura aurie la pantaloni si ascultand muzica in masina cu volumul la maxim,geamul deschis si mestecand guma cu gura larg deschisa :)). Sa nu mai mentionez de acele fete care ies din casa cu haine legante si incaltaminte sport,sau invers. Dar si acele fete cu multe kg purtand acei colanti,majoritatea transparenti :)) Ar fi multe exemple din punct de vedere vestimentar,dar nu numai.
    Dragut articolul,succes :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare dreptate ai! Nici eu nu-i inteleg pe copiii care se imbraca si se poarta aiurea ... Ba, mai mult, nu inteleg unde sunt parintii lor si de ce-i lasa asa! E important sa-ti lasi copilul sa urmeze un drum propriu, sa isi faca un stil propriu, dar nu asa ...

      Ștergere
  2. Eleganta, rafinament.. Sunt multe de spus in privinta elegantei.. depinde ce priveste fiecare si ce vrea sa vada... Eleganta poate fi cea exterioara care atrage privirea si te face sa " intorci capul " , apoi subscriu la cea a spus Ana Onofrei ca exista si o eleganta care vine din interior.. cea legata de bun simt, respect!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si e nevoie de ambele, nu?! Atat de eleganta exterioara, cat si de cea care vine din interior.

      Ștergere
  3. Felicitari pt articol, e foarte frumos scris! Mult succes!
    http://zambetdeinger.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am ocazia sa ajung frecvent in Douglas, dar voi urma indemnul tau cand se va ivi aceasta sansa! :) Vreau sa vad cum miroase Armani Ice Code pe pielea iubitului meu!

    Elegant...o multitudine de sensuri are cuvantul acesta! Eleganta nu tine numai de haine si accesorii. Poti fi elegant prin atitudine, poti fi elegant prin felul in care porti o haina simpla, poti fi elegant pana si in modul in care intinzi untul pe felia de paine (cunosc o persoana care are aceasta eleganta!), poti fi elegant prin maniera in care oferi un raspuns cuiva sau reusesti sa te eschivezi intr-o situatie delicata/incomoda!

    Multumesc pentru aceasta provocare, mi-a placut sa reflectez asupra temei de discutie! :)
    Multi pupici, Andreea!

    Ilda
    lavender thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum ma tot gandesc cum poti sa intinzi untul intr-un mod elegant. :)) Sunt sigura ca exista o astfel de maniera si acum imi fuge gandul la cum il intind eu si nu-mi dau seama daca e elegant sau nu. :D
      Daca incerci parfumul, sa-mi spui cum ti se pare!

      Multi pupici si pentru tine!

      Ștergere
    2. :D Pe cuvant de onoare ca se poate: unchiul meu (fratele mamei) e singura persoana dintre toate pe care le-am vazut intinzand unt pe paine :))) care are aceasta calitate! E vorba despre felul in care tin e felia de paine, felul in care ii arata degetele si unghiile, felul in care tine cutitul si il manuieste! Inca din adolescenta am remarcat acest lucru!

      Puuupp!
      Weekend fain, Andreea!

      Ștergere
    3. Te cred! Si stiu ca se poate, doar ca era mai greu sa-mi imaginez eu cam cum arata. :)

      Weekend frumos si tie!

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...