6 noiembrie 2016

Vapour Rub sau cum să scapi de nasul înfundat

Bine v-am regăsit, dragile mele! Mi-e atât de dor să scriu pe blog, am atât de multe postări pe lista de aşteptare, însă fetiţa mea e aşa plină de energie, că nu reuşesc să fac nimic din ce îmi propun! :)
Totuşi, astăzi s-au aliniat planetele şi am reuşit să scriu această postare, care sper să fie de ajutor tuturor mămicilor. 
Nu ştiu cum sunt alţi copii, dar fetiţa mea, cum se răceşte afară, cum dă semne de răceală. Nimic foarte grav, doar nas înfundat şi, poate, o uşoară tuse, însă aceste simptome sunt foarte deranjante pentru un bebeluş. Şi nu doar pentru el. Când ai în casă un copil care nu se simte bine, toată familia e afectată.
Aşadar, de mult timp tot caut o reţetă miraculoasă de a o ajuta pe fetiţa mea să respire uşor, mai ales pe timpul nopţii, atunci când congestia nazală se accentuează. Am testat toate picăturile de pe piaţă, am încercat cu aerosoli (la recomandarea medicului, însă au avut efect pentru un timp relativ scurt), am menţinut umiditatea la un nivel optim, am stat şi cu cepe tăiate în patru în cameră, nimic nu era suficient de bun încât să-i asigure copilului un somn fără probleme.
În urmă cu aproximativ două săptămâni, am citit un articol despre Vapour Rub, un gel decongestionant eficient şi uşor, care ar alunga problema nasului înfundat la copii, încă de la prima aplicare. Vă daţi seamna că mi-a stârnit curiozitatea imediat şi mi-am spus că am nevoie de un astfel de produs, aşa că l-am testat şi noi. Sincer vă spun: este cel mai bun produs de acest fel de pe piaţă şi chiar nu trebuie să vă lipsească din casă!
În farmacii şi magazine găsiţi două variante ale acestui produs, în funcţie de vârsta copilului (eu vă confirm că ambele produse pot fi folosite cu succes şi pentru părinţi, având rezultate la fel de bune).

Snuffle Babe Vapour Rub este varianta recomandată bebeluşilor mai mari de trei luni. Conţine ulei esenţial de eucalipt (cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene, antivirale, antifungice, antimicrobiene şi antiinflamatoare), menthol, ulei esenţial de cimbru (decongestionant şi stimulant al microcirculaţiei) şi parafină (ce are rolul de a crea o pelicula protectoare şi hidratantă).
 
Textura de gel este foarte plăcută şi se aplică foarte uşor. Se recomandă folosirea unei cantităţi mici de produs şi masarea ei direct pe pieptul sau gâtul copilului, pentru un efect rapid şi de durată. Eu am ales să ţin recipientul desfăcut chiar sub nasul copilei şi să o las să inhaleze vaporii. Mirosul  nu este foarte puternic, însă te ajută imediat să respiri mai uşor, nefiind deloc deranjant sau iritant. Pentru ca efectul să dureze toată noaptea, am pus o cantitate mică de gel Snuffle Babe Vapour Rub şi pe un şerveţel, pe care l-am lăsat pe noptieră, în apropierea pătuţului. Copilul a dormit liniştit toată noaptea, astfel încât ne-am odihnit toţi trei. :)
Children's Vapour Rub este gelul destinat copiilor mai mari de 6 luni. Conţine aceleaşi ingrediente ca Snuffle Babe, însă noi l-am perceput ca având un miros mai puternic. Mi s-a părut că seamănă cu alifia aceea chinezească, din micile cutiuţe roşii, de metal. La miros mă refer, pentru că este o mare diferenţă între consistenţa celor două. Eu ştiu că bunica îmi aplica pe piept şi tâmple acea cremă chinezească atunci când eram răcită şi eu o uram din tot sufletul, pentru că rămânea o peliculă grasă pe piele, un fel de ulei. Cu Vapour Rub nu am avut această problemă, datorită texturii de gel, care se întinde uşor şi are efect răcoritor.
 
Documentându-mă mai bine, am aflat că Vapour Rub se găseşte de mult timp în farmaciile din România, însă, până acum, nu a fost un produs foarte cunoscut. Nu înţeleg de ce, sincer. Am întrebat-o pe pediatra fetiţei mele de el şi mi-a spus că ştie acest produs şi că-l foloseşte cu succes pentru propriul copil. Cu toate astea, nouă ni l-a recomandat abia când l-am adus eu în discuţie. Poate faptul că este un produs cu un preţ foarte accesibil (costă între 12 şi 14 lei, în funcţie de farmacie) îi împiedică pe medici să-l recomande, alegând să pună părinţii să dea banii pe tot felul de alte "produse minune", complet inutile, uneori.
Dat fiind faptul că sezonul virozelor, gripelor şi răcelilor de tot felul este abia la început, vă recomand să aveţi în casă un Vapour Rub şi să-l folosiţi cu încredere ori de câte ori copilul are dificultăţi în a respira normal. Chiar nu veţi regreta achiziţia făcută!
Lista completă a farmaciilor şi magazinelor de unde puteţi cumpăra acest gel o gasiţi aici. Eu l-am văzut în magazinele DM şi în farmaciile Sensiblu, însă se găseşte în mai multe locuri.
După ce-l testaţi, vă aştept cu impresii! Multă sănătate tuturor piticilor din lume şi somn uşor şi odihnitor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...