28 noiembrie 2013

Arome potrivite pentru tortul de nunta, in functie de anotimp

Prezentarea si servirea tortului de nunta reprezinta unul dintre cele mai importante momente ale unei nunti, moment care poate face diferenta intre o nunta reusita si un fiasco. Nu e de mirare ca toate cuplurile acorda mare atentie alegerii tortului de nunta, de la cum arata acesta si pana la gustul final. Iar acum, chiar au de unde alege! Cofetaria a evoluat atat de mult, incat e chiar greu sa te hotarasti cu ce tort vrei sa-ti impresionezi invitatii! Astazi, insa, nu vreau sa vorbim de estetica torturilor de nunta, ci despre aromele cele mai potrivite pentru acestea, in functie de anotimpul in care are loc nunta. 
Sa nu va grabiti sa alegeti o crema care va place voua cel mai mult, pentru ca voi nu veti fi singurii care vor manca din acel tort! E bine ca, inainte de a da comanda la cofetarie, sa faceti un sondaj printre prieteni si rude si sa vedeti ce le place cel mai mult. Asa veti fi siguri ca-i veti impaca pe cei mai multi dintre ei (ca pe toti, chiar n-aveti cum, va spun din experienta :D ).
Fiecarui sezon ii sunt atribuite anumite arome, de care e bine sa tineti seama in alegerea tortului de nunta. De ce?! Pai cred ca n-ar fi in regula ca in mijlocul verii sa va serviti invitatii cu un tort cu o puternica aroma de scortisoara sau cu o crema cu mult unt! E adeverat, unele arome merg in fiecare anotimp, dar altele nu. De aceea trebuie sa fiti foarte atenti!
Sursa foto aici!

Primavara
Daca nunta e in primavara, trebuie sa profiti neaparat de fructele de sezon! Combinate cu alte ingrediente, vor da o aroma deosebita tortului de nunta!
Capsunile plac cam tuturor si sunt senzationale atunci cand au alaturi ciocolata alba sau ciocolata cu lapte. Pot fi asociate si cu frisca, pentru un gust mai fresh. Ciresele rosii si dulci se potrivesc cu ciocolata amara.
Primavara este si sezonul fructelor de padure, asa ca ar fi pacat sa nu profitam de aroma lor bogata si inconfundabila! Combinate cu o crema de vanilie va rezulta o aroma foarte rafinata, iar cu o crema de iaurt, veti avea un tort usor si delicios!
Vara
In sezonul nuntilor, aveti la dispozitie o multitudine de arome deosebite din care o puteti alege pe cea potrivita pentru tortul vostru de nunta! Fructele exotice, citricele si piersicile sunt cele mai frecvente optiuni. Ananasul, fructul pasiunii, kiwi, rodia si mango se potrivesc foarte bine cu ciocolata alba, in timp ce portocalele si lamaile pot fi combinate cu ciocolata neagra. Piersicile sunt senzationale atunci cand se afla in compania unei creme de vanilie fina si dulce!
Tot in acest anotimp pot fi folosite si fructe de primavara, pentru ca dau un gust racoritor preparatului: visine, capsuni, fructe de padure.
Toamna
Daca nunta voastra este toamna, tortul trebuie sa se potriveasca si el cu acest moment! Deja vremea de afara incepe sa se mai racoreasca, asa ca aveti nevoie de arome mai calde, mai puternice si mai misterioase.
Dovleacul este unul dintre ingredientele minune ale toamnei si aroma sa poate fi, cu usurinta, integrata intr-un tort de nunta. La fel cele de mar copt, de gutuie sau de struguri.
De asemenea, alunele si nucile fac echipa buna cu ciocolata neagra si cu mierea. Sau puteti alege o crema de artar, de castane, de zahar ars sau cu ghimbir si scortisoara! Variante exista, doar voi trebuie sa decideti!
Iarna
Eu, pana acum, n-am mers la nicio nunta in acest anotimp. Dar am auzit ca se fac! Si chiar as vrea sa vad o astfel de nunta! Ma gandesc ca are un farmec aparte, ca e altceva ... ca se lasa cu tremurat si clantanit de dinti :))
Daca dragostea e mare si cei doi indragostiti nu mai au rabdare, ma gandesc ca fac nunta si iarna! Si-atunci le trebuie si lor inspiratie in alegerea unui tort de nunta delicios, nu?! Buuun! Pai trebuie sa stie ca pot alege cu incredere combinatia de portocale si ciocolata neagra, de alune/nuci si caramel dens, scortisoara si mar copt sau o crema de fistic aerata, asezata pe un blat dens (dar usor digerabil).

Pana la urma, orice aroma alegeti, urmariti sa se potriveasca si cu restul meniului (daca aveti un meniu traditional romanesc, nu puteti servi la final un tort super sofisticat) si sa fie pe placul cat mai multor persoane! Un tort de nunta nu e tocmai ieftin, asa ca daca tot dati ceva banuti pe el, macar sa fie mancat cu pofta!
Sa nu uitati sa acordati atentie si cantitatii! Marimea tortului trebuie sa fie direct proportionala cu numarul de invitati. Discutati cu cei de la localul unde veti avea nunta si intrebati-i ce greutate trebuie sa aiba tortul pentru numarul vostru de invitati. Nu puteti risca sa nu va ajunga tortul sau sa va ramana prea mult!
Iar acum, cel mai important sfat: ALEGETI CU MARE GRIJA COFETARIA care va realizeaza tortul! Studiati bine mai multe oferte, uitati-va peste mai multe cataloage, cereti referinte sau recomandari, degustati, discutati cu cofetarii si alegeti abia atunci cand sunteti siguri ca acea cofetarie va poate realiza tortul dorit! Credeti-ma, daca va treziti la nunta ca nu aveti tortul comandat sau ca nu a iesit asa cum va doreati, va va strica toata starea de spirit!
Iar acum, sunt tare curioasa ce arome va plac voua la torturile de nunti! Spuneti-mi la comentarii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...