13 noiembrie 2013

O tematica de nunta aparte: Visul unei nopti de vara

Se spune ca multi oameni traiesc povesti de dragoste minunate, insa putini au parte de povesti de dragoste cu adevarat nemuritoare, care supravietuiesc timpului si fac, in continuare, sa tresalte inimi. Astfel de iubiri sunt cele care se traiesc cu pasiune, care nasc in jurul lor admiratie sau controverse ... Nemurirea lor e data de oameni, pentru ca ei si le amintesc mereu si le impartasesc si semenilor. De fapt, oamenii stau la baza nemuririi. Ei si capacitatile lor de a pastra in amintire momente frumoase si de a le povesti, mai departe, generatiilor urmatoare. 
Avem tendinta de a tine minte doar ceea ce e frumos si ne aduce fericire, ceea ce e surprinzator si inedit. Memoria si inimile noastre resping raul si uratul. Daca si voi traiti o poveste de dragoste minunata si va doriti o nunta de neuitat, o nunta de poveste, ce-ati zice de o tema aparte: "Visul unei nopti de vara"?!
Pana la urma, pentru fiecare cuplu, propria nunta este de poveste, este un vis devenit realitate. Atunci de ce sa nu facem tot posibilul ca acest eveniment sa arate, cu adevarat, ca un vis frumos?!
Locatia ideala pentru a astfel de nunta ar trebui sa fie in aer liber. Poate undeva intr-o padure. Sau intr-o livada. Oricum, undeva unde exista iarba, copaci, flori. Daca ati gasit deja o astfel de locatie, e bine sa tineti cont de faptul ca insectele s-ar putea sa fie deranjante in timpul petrecerii. Ca sa scapati de aceasta problema, dar sa aduceti si un plus atmosferei, aveti grija sa achizitionati faclii anti-tantari (si alte insecte). Lumina focului va da un farmec aparte petrecerii si va va scapa si de alti "invitati" nepoftiti. De altfel, la o astfel de tema, lumina si decoratiunile joaca un rol important. Totul trebuie sa creeze iluzia de basm. E nevoie de o lumina difuza, calda, care doar a permita sa vedeti totul in jur, fara a fi orbitoare. In privinta decoratiunilor, aveti nevoie de multe flori, frunze, fluturi, colivii, lumanari, felinare, conuri de brad, poate si cateva figurine de animale in miniatura. 
Daca nu gasiti o astfel de locatie, aceasta tematica poate fi realizata si in interiorul unui restaurant, doar ca trebuie sa fiti mult mai atenti cu detaliile si sa incercati sa aduceti acolo elemente din natura. Si aici, la fel ca la tematicile de nunti anterior prezentate, puteti sa va faceti singuri multe dintre elementele de decor. Va puteti ruga prietenii si familiile sa va ajute cu aranjarea florilor, cu achizitionarea lumanarilor, felinarelor si alte lucruri. Nu incercati sa faceti totul singuri, implicati si alte persoane! Asta ca sa nu va treziti in ziua nuntii ca sunteti epuizati si ca mai aveti inca multe de facut.
Mai trebuie mentionat ca o astfel de nunta poate fi facuta cu un buget generos sau, din contra, cu un buget mic. Aici depinde doar de voi si de talentul vostru. Asa cum am spus mai sus, daca va pricepeti putin la realizarea unor decoratiuni (sau daca doar va dati toata silinta, caci surse de inspiratie exista), puteti avea o nunta de vis, cu bani putini.
Dar vorba multa-i saracia omului, asa ca va arat mai jos o serie de fotografii din care sa va inspirati, apoi si cateva "surse" de unde puteti procura materialele necesare! Dati click pe poze, pentru marire!
 
Sursa foto aici!
 
 
 
 
 
Sursa foto aici!
Sursa foto aici!
 
Sursa foto aici!
 Sursa foto aici!
Sursa foto aici!
 
 
 
 Sursa foto aici!
 
 
 
Sursa foto aici!
 
Sursa foto aici!
Sa vedem si cateva modele de tort! :)
Sursa foto aici!
Sursa foto aici!
 
Sursa foto aici!
Sursa foto aici!
Pentru o astfel de nunta, rochia de mireasa trebuie sa fie fina, diafana, usoara ca o boare! Poate ca cea de mai jos! Parul trebuie sa fie coafat cat mai natural. Renuntati la voal si accesorizati-va coafura cu o coronita din flori!
Sursa foto aici!
Buuun, acum avem destule surse de inspiratie, nu?! Sa vedem de unde putem procura si materiale pentru a ne realiza singuri decorul nuntii! Am "scormonit" tot internetul si iata ce am gasit pentru voi:
1. Fluturi, flori si diverse alte decoratiuni gasiti aici!
2. Lampioane suspendate gasiti aici!
Puteti prinde pe ele fluturi, vor arata minunat, exact ca in poza de mai jos!
Sursa foto aici!
3. Lampioane decorative
Se pun lumanari in interiorul lor si raspandesc lumina prin decupaje. Am avut si noi la nunta si va spun ca arata foarte, foarte bine! Gasiti aici!
4. Sky lanterne sau lampioane zburatoare. Sunt mult mai interesante decat un foc de artificii si au avantajul ca la lansarea lor participa toti invitatii. Totusi, daca nunta are loc in natura (ma refer aici la o padure), aveti grija cu ele si verificati de ce autorizatii aveti nevoie pentru folosirea lor!
Gasiti aici mai multe modele!
5. Pampoanele va pot ajuta si ele sa creati o atmosfera de vis! Agatate deasupra invitatilor, vor da iluzia unui cer plin de flori!
 
Acestea sunt realizate de mine, gasiti mai multe detalii aici!
6. Felinare si suporturi pentru lumanari gasiti la toate magazinele Home&Deco. Eu am gasit la Ikea doua modele interesante:
 
Sursa foto aici si aici!
7. Lumanari si faclii de ambient gasiti aici si aici!
8. Conuri, flori si borcane (in care sa puneti flori si sa le agatati de ramurile copacilor) va descurcati sa gasiti si voi. :)
9. Colivii decorative gasiti aici! Puteti aseza in interiorul lor flori naturale, figurine de pasari si frunze. Vor arata minunat!

Ce spuneti, cum vi se pare aceasta tema? Credeti ca va descurcati sa realizati o astfel de nunta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...